zondag 9 oktober 2016

Opnieuw. Reset


Vrijdag 4 november is de presentatie van het boek Opnieuw Reset
en feestelijke opening van de gelijknamige tentoonstelling die vanaf nu al te zien is.

Het boek is voor 
€24,95 te koop in het museum vanaf 4 november. 

In Opnieuw / Reset onderzoekt Hieke Luik (1958) de ‘whereabouts’ van haar werk sinds 1982. Het boek begint met een voorwoord van Jan Teeuwisse, directeur museum Beelden aan Zee & Sculptuur Instituut. Vervolgens neemt Luik ons mee op een speurtocht naar een selectie van haar werk dat zich bij verschillende eigenaren bevindt. In foto’s laat zij de context zien waarin zij haar werken aantrof. Aan deze verschillende foto’s zijn soms citaten uit gesprekken tussen haar en de huidige eigenaren toegevoegd die iets onthullen over de betekenis die zij aan haar werk hebben gegeven. Dit wordt gevolgd door een uitgebreide dialoog tussen kunsthistorica en filosofe Laura van Grinsven en Luik over de betekenis van haar werk binnen de hedendaagse sculptuur.
Het laatste deel van het boek bevat fotos van de tentoonstelling Opnieuw / Reset die gemaakt zijn door fotograaf Harry Cock. Vanuit zijn perspectief wordt weergegeven hoe haar sculpturen en tekeningen, die niet eerder in deze samenstelling getoond zijn, met elkaar in dialoog gaan.

Jan Teeuwisse beschrijft het boek als volgt:


‘Deze zorgvuldig samengestelde publicatie geeft niet alleen een overzicht van haar werk uit de afgelopen decennia, maar documenteert op bijzondere wijze hoe het zijn weg heeft gevonden naar tal van openbare en particuliere collecties’.

Geen opmerkingen: